Piekarnia mio Padre
rzemieślicza piekarnia mojego Taty
Z miłości do chleba
Pan Damian, ojciec tego miejsca, z miłości do pieczywa codziennie, niczym w domu, dzieli się z Wami świeżo wypiekanym chlebem i bagietkami na naturalnym zakwasie, a także słodkimi chałkami, cynamonkami i drożdżowymi bułeczkami z owocami, używając wyłącznie najlepszej jakości składników. Oddajemy w Wasze ręce rodzinną piekarnię zrodzoną z pasji i szacunku do chleba, w której każdego dnia możecie sięgać po najlepszy smak ukochanego pieczywa z ulubionymi dodatkami. W Mio Padre dzielimy się tym, co robimy najlepiej.
Czym jest dla nas chleb ?
Chleb towarzyszy nam od tysięcy lat.
Ciasto do jego wypieku zawsze mieszano w ten sam sposób.
Niezwykłym, istotnym aspektem pieczenia chleba jest poleganie na dotyku.
Praca rąk, czas, ogień i cierpliwość stworzy delikatny aromat pszenicy, posmak fermentacji, chrupiąca skórkę, która delikatnie przejdzie w lekki miękisz.Chleb zawsze potrzebować dłoni. Dłonie zawsze będą potrzebować chleba.
Naturalnie, że najlepsze...
Do produkcji naszych chlebów używamy naturalnych składnikach bazując na mąkach polskich i włoskich.Nasza pracownia to przede wszytskim źródło tego, co w chlebie najlepsze : zakwas, który jest początkiem i końcem ostatecznego smaku kążdego bochenka.
Zapoznaj się z naszymi chlebami. Każdy z nich to inna historia, nazwa, skład i wyróżniajacy go smak.
Lorem ipsum dolor t-sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing.